Abuse of POWER


Abuse of POWER
Originally uploaded by osman_a57

Killing 2 birds wih 1 stone. Hired a mistress to do the dirty job and at the same time enjoy the perks all the way home. Damn clever mamak!

Advertisements

6 Responses to “Abuse of POWER”

  1. Dia orang selalu bersama semasa overseas. Flight lain2 tapi same hotel. Tahu lah mamak, cukup kuat tu!

  2. Abang Bergaya Says:

    Apalah mamak ni? Nak bergaya ada mistress tapi tak ada duit dan terpaksa pakai duit kementerian. Malu! no klass!

  3. Teruknya !! KSU dan pegawai2 PTDs buat apa? Tidur la tu. Kalau aku ada di KKM, aku dulu yg buat report. Penakut semua. Rosak imej kerajaan. Nasir tu macam Pak Lah, lembik !!!

  4. Thank you ! Terima kasih banyak2 kpd semua. Baru terima dokumen2 sebagai BUKTI dari hamba ALLAH yg telah hantar melalui emel.

  5. widuri_baldu Says:

    check this out http://blog.limkitsiang.com/2008/02/14/more-bull-more-dg-merican/ got more stories of him and the dumb woman. Macam dah tak cukup jantan kat dunia ni, mamak tu juga yang dikejar. Ni mesti sebab $$$$ yang came along with the mamak guy

  6. Pegawai usah salah guna kuasa: KSN
    Berita Harian 13/11/2007

    PUTRAJAYA: Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd Sidek Hassan mengingatkan penjawat awam supaya tidak menyalahgunakan kuasa bagi kepentingan diri dan keluarga.

    ”Penjawat awam perlu memastikan keadilan dan kesaksamaan ditegakkan dalam apa juga keadaan, khususnya dalam melaksanakan sistem penyampaian kerajaan.”

    “Saya ingin mengingatkan diri sendiri dan penjawat awam supaya jangan salah guna kuasa.”

    “Anda diamanahkan kuasa tertentu dan kuasa ini bertanggungjawab besar bagi melaksanakan agenda pembangunan negara dan untuk kebajikan rakyat.”

    Mohd Sidek berkata, penjawat awam termasuk pegawai pengurusan tertinggi perlu menjadikan kepincangan salah urus dana awam seperti yang terkandung dalam Laporan Ketua Audit Negara 2006 sebagai panduan.

    “Biarlah Laporan Ketua Audit Negara 2006 menjadi panduan supaya kesilapan sama tidak berulang.

    “Pihak atasan bertanggungjawab untuk memastikan pegawai atau kakitangan bawahan menggunakan nilai dan etika yang betul termasuk cekap serta jujur dalam bertugas,” katanya.

    Pada Majlis Khidmat Bakti anjuran Jabatan Perdana Menteri (JPM) di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC). November 2007

    Yang penting pegawai atasan macam KSU dan Ketua Pengarah tu ken betu!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: